menu:

Bezoek mijn website voor smartphone

enter

Project Niet Huilen van polder naar zee.

In de zomer van 2005 heb ik geëxposeerd met een werk voor buiten tijdens de Veldwerkexpositie in de Schaalsmeerpolder bij Oostknollendam.
Het werk, het beeld met de tekst Niet Huilen, heeft een aantal weken in de polder gestaan. Het beeld is gemaakt van zoutblokken of beter gezegd van likstenen voor koeien.
Na afloop van de expositie zou ik de likstenen aan een boer in de omgeving verkopen om de kosten te drukken en de boer goedkoper likstenen kon kopen. Een win-winsituatie.
Mist, dauw en regen, kortom vocht tastte het beeld tijdens de expositieperiode in positieve zin aan. Het afbreken ging me aan het hart omdat ik vond dat ik er nog iets mee moest. Het was nog niet af, alles was nog niet gezegd. De Zoutblokken gingen niet naar de boer maar mee terug naar mijn atelier in Amsterdam moest opgesteld worden aan de vloedlijn van de zee zodat de tekst van zout kon verdwijnen in zee. Een samenval van symboliek en in praktische zin, opruiming.
In november 2005 is het plan uitgevoerd het proces aan zee gefilmd en vastgelegd op DVD. Op de site zijn zowel foto’s van de opstelling als de DVD zelf te zien.

Er volgde een derde fase van Niet Huilen.
Op 2 november (de dag van Allerzielen) 2009 is op De Nieuwe Oosterbegraafplaats in Amsterdam tijdens Herinnering Verlicht de DVD op filmdoek van groot formaat tussen de graven geprojecteerd.

Niet Huilen

materialen: zoutblokken, pvcbuis, stokken en draadend
maat : 5.70m.x 0.60m.
DVD regie : Carla Budding
camera : Tom Ruiter
montage : Tom Ruiter en Carla Budding
constructie en techniek: Joop Bisschop

Ga naar: slideshow niet huilen dvd niet huilen